3-rapsol

RAPSOLJAN DU HITTAR PÅ STJÄRNKROGARNA

Cullisse från Norra Skottland är en ny rapsolja som har blivit en sensation i Storbritannien.- Guld i ”Great Taste 2014 & 2015” med fans som Heston Blumenthal och Nigel Slater.

Familjen Mackenzie har brukat jorden strax norr om Inverness i snart 150 år. Rapsodlingarna är nya sedan Robert, yngsta sonen, återvänt från Kenya där han volontärarbetade och inspirerades av när de kallpressade solrosolja.

Klimatet i norra Skottland är ovanligt gynnsamt för rapsodling tack vare dess mikroklimat och jordmån som ger rapsen en större smak.

Rapsolja är ett segmentet som växer. Men Cullisse utmärker sig mycket tack vare sin unika smak.

Rapeseed Oil

Cullisse Highland Rapsolja är en silkeslen smörig olja med toner av gräs, sparris och nyplockade ärtskott. Lika god kall som varm.
Finns i 500 ml • 250 ml • 100 ml samt cateringstorlek.

Mixed Pepper & Spice Marinade

Skapad av Lindsay Mackay (kock på den prestigefyllda Carnegie Club på Skibo Castle), Cullisse Mixed Pepper & Spice Marinad är en aromatisk blandning av krossad svart-, vit- och rosépepparkorn, rökt havssalt och stjärnanis. År 2013 vann den Great Taste från Guild of Fine of Food.
Finns i 250 ml • 100 ml.

Chilli Rapeseed Oil

En spännande variant med torkade chilifrukter som ger ett varmt men vänligt bett. Istället för smör, rör in i potatismos eller blomkålspuré, härligt med ugnsrostad grönsaker.
Finns i 250 ml • 100 ml.

Rapeseed oil, Presentförpackning

Tre 100 ml flaskor. En av varje smak. Rapeseed oil, Mixed Pepper & Spice Marinade och Chilli i en snygg och innehållsrik förpackning som tar med läsaren på Cullisse historia med några sköna recept. Årets ”gåbortpresent”!