8-chilli

NU HÖJER VI TEMPERATUREN PÅ STEKEN NÅGRA GRADER.
DET HÄR ÄR SÅ MYCKET MER ÄN BARA EN GELÉ.

Lee Everett Alkin kallas för Chilliqueen av Elton John och alla hennes vänner. Idag är Lee 75 år ”and still going strong”. Hennes historia är lika kryddstark som hennes geléer. Men det tar vi en annan gång. Nu pratar vi bara gottigott. Under en av hennes resor till USA på 70-talet fick Lee smaka en chili peppar gelé, som ”brände” sig fast i hennes gomsegel. Väl hemma i England, började Lee omedelbart utveckla sin egen unika version av en Chilli Pepper Jelly. Lee har sedan dess skapat en hel serie av olika geléer som passar med alla typer av maträtter eller som grund till en sås eller glaze. Det här är lite annorlunda mot vinbärsgelé kan jag lova.

Original

Den första av Chilli Queens recept, en härlig ”lagom” chilihetta
220g

Mint Chilli Jelly

En grym gelé med subtil smak av mynta och chili. Används med fördel som glaze till lamm eller i en sås eller bara som tillbehör till kött eller kyckling.
220g & 90g

Coriander & Shallot

En spännande kombination av chili gelé med en underton av schalottenlök och koriander. En guldvinnare! Prova med kokt potatis eller grönsaker eller som glaze på fläsk eller fågel.
220g & 90g

Chilli Pepper Sauce

En sås som har en mustig och fruktig smak med en härlig hetta från rökt chili – ta mig tusan det är gott till allt!
260g

Ginger & Lime

En Asiatisk twist, en gelé med chili, ingefära och lime. Riktigt god med fisk eller i en enkel grönsakswok eller bara blanda med ris.
220g & 90g

Extra Hot

Sir Elton John har tillsammans med Lee satt tonen och komponerat denna lite starkare varianten.
220g & 90g