1-garlic

THE GARLIC FARM

På Isle of Wight har man odlat vitlök sedan andra världskriget. Några fria franska matroser strandsatta på engelsk mark efter invasionen, klagade på den smaklösa engelska maten och längtade efter sin franska vitlök. Pubägaren där matroserna hängde, pratade med några vänner inom det Brittiska flygvapnet som under en nattlig räd i Frankrike hämtade hem, Isle of Wights första vitlök. Bakom puben startade sedan den första odlingen som döptes till, The Garlic Farm. Idag har The Garlic Farm ett fantastiskt utbud av ”Artisan” produkter med träffsäkra smakkombinationer som är sjukt goda! De är fantastiska som tillbehör till grillat, som smakförstärkare i grytor eller till ost och som pålägg.

Peach & Mango Chutney

Inte bara till en Indisk gryta. En härlig chutney som piffar upp det mesta. Med massor av frukt och exotiska kryddor.
300g

Toasted Garlic Mayonnaise

Hopplöst svårt att sluta äta när man har väl provat. En len och mjuk vitlöksmak med gräddig majonäs. Doppa pommes frites, hamburgare, ägg… fungerar med allt och lite till.
220g

Roast Garlic Jam

Roast Garlic Jam fungerar lika bra med grillat, stekt eller kallskuret som med ost. Det är en fenomenal grund till en sås eller i ugnen med goda rotfrukter.
240g

Garlic Puree

En gourmet vitlökspuré. Öppna och kläm – enkelt och gott.
110g

Vampire’s Revenge Hot Plum Chutney

2007 Great Taste Award Winner * Plommon och habanero kombination . Det här är storsäljaren från Garlic Farm som lämpar sig “svinbra” till flask och korv. Och inte minst till grill och gryta också.
285g

Garlic Mayonnaise with Mint

Mayo med en underton av mynta och vitlök. Perfekt partner till lamm eller färskpotatis.
250g

Barbecue Sauce

En riktig god BBQ sås. Den är mjuk och smakrik med en skön senap och vitlökssmak. Grym till korv!
250g

Hot Garlic Pickle

Storsäljaren. Grovhackad vitlök blandat med en massa underbara kryddor, bl.a. svart lökfrö, chili och kummin. Underbar till hamburgare, grillat kött, korv eller grytor.
285g

Apple Fig & Garlic Chutney

En fruktig frestelse från ”Edens lustgård”. Den här chutneyn passar utmärkt till vilt och till ost. Med sin balanserade sötsura smak piffar den upp grytor och curry till det där extra.
280g

Vampire Slayer

Detta uråldriga transylvanska receptet stoppar blodsugare. Intensiv vitlök i kombination med indisk chili ger kraft, medan blandningen av örter, karamelliserad lök och limejuice adderar en djup smak. Mycket dödlig eller helt beroendeframkallande. 6 miljon på Scoville skalan!
150ml

Garlic Mayonnaise with Chilli

En klassisk mayo med en chili-kick. Varför inte prova En chilicoleslaw till grillsäsongen eller bara använda som dip.
250g

Celebration Chutney

Värmande kryddor blandat med syrliga frukter som går bra ihop med såväl varma som kalla kötträtter och starka ostar. En smak värd att fira.
285g

Horseradish Mustard with Garlic

En klassisk Engelsk stark senap med vitlök och pepparrot – bred på en skinkmacka, luta dig tillbaka och njut.
180g

Oak-Smoked Garlic

48 timmar i en rök med ekspån. Doften när jag öppnar lådan med ”Oak-Smoked Garlic” är oemotståndlig. Jag vill omgående tända grillen eller slå på ugnen. Fylla kycklingen med grönsaker, örter och krydda försiktigt. Bara för att därefter klyfta in denna fantastiskt doftande vitlök. Lite rostade potatisar, en gräddig sås och ett skönt rödvin. Im in heaven! Den rökta vitlöken kommer om 20 stycken i en kartong som med ett enkelt handgrepp blir till en snygg display. Tycker vi i alla fall. Ställ den på disken och den härliga doften kom mer göra jobbet. Eftersom Oak-Smoked Garlic är en färskvara har vi inte dessa i lager utan beställer nyrökta vitlökar allt eftersom. Första beställningen sker vecka 36. Så vill ni vara först med att förföra era kunder med något nytt, hör av er.